Behandelingen

In praktijk Je Beter Voelen in Soest worden mensen geholpen die last hebben van medisch niet begrepen klachten en mensen die problemen hebben met gedrag, zoals: paniekaanvallen, faalangst, somberheid en ongepaste stressacties. Of de aard van de klacht nu fysiek, mentaal of beide is... samen werken we van klacht naar KRACHT!

Je beter voelen biedt een unieke combinatie van psychologie/coaching en natuurgeneeskundige begeleiding. Lichaam en geest zijn immers onlosmakelijk verbonden. Na een inventarisatie van wat er speelt en wat gewenst is, worden er samen haalbare doelen opgesteld. Eerst werken we aan het beter voélen, waarna er ruimte komt voor je béter voelen. Iedereen die verlangt naar daadwerkelijke verbetering is van harte welkom.

Om met de klacht aan de slag te gaan, bieden wij de volgende behandelingen:

Prettige strijkingen op de voeten met rustige achtergrond muziek en lekkere geuren voor ontspanning van het lijf en ruimte in het hoofd. 

Alle organen in het lichaam hebben reflexpunten op de voeten. Zo’n 5000 jaar geleden al toegepaste geneeswijze in het oude China, bij de Egyptenaren en de Maya  cultuur. In een 60 minuten durende drukpunten behandeling worden alle punten nagelopen en worden blokkades benoemd en weggenomen. 

Dit is tenen lezen EN voetreflextherapie. Wist je dat de stand en vorm van je voet, je tenen, waar het eelt is laat zien wie je bent? Alles aan de voet kan altijd nog veranderen. Bij deze behandelwijze wordt met nuchterheid en humor bewust gemaakt van wat in aanleg aanwezig is en wat in omstandigheden speelt.

Het volgende filmpje laat zien wat deze behandeling inhoudt.
Het gaat hier om speciale spierknopen die pijn veroorzaken. Knopen die niet vanzelf weggaan. Samenwerking tussen client en behandelaar is hier essentieel. We onderzoeken de klacht. Wat speelt er nog meer? We speuren de verantwoordelijke triggerpoints op en gaan deze behandelen. Direct na de behandeling moet er al verbetering merkbaar zijn.

Deze behandeling is een 90 minuten duren prettige zogenaamde ‘full-body’ massage. Goed voor lichaam en geest. Muziek naar wens op de achtergrond en met gebruik van zuivere etherische oliën in de beste biologische kokosolie uit Sri Lanka. 

Reageer jij je wel eens af op een ander? Herken je het gevoel dat je niet doet wat je wel wil doen…dat ‘iets’ je in de weg zit? Of dat je dingen doet die je niet wil dat je doet? Coaching sessies zijn er om traumatische gebeurtenissen te verwerken en onbegrepen (verslavings) gedrag te gaan begrijpen. Vaak is een reeks van 4-8 sessies voldoende. Je krijgt meer energie en ervaart meer ruimte. Je voelt je bevrijdt van wat je heeft tegengehouden. Veel gebruikte technieken: Focussen, The Work, EMDR, Eye Yoga, The Journey, Opstellingen, Voice Dialogue, Gestalt, PMA.

Quantum coaching is een maatwerk traject van 3 maanden waarin we 8-12 keer samenkomen voor een vaste prijs. Er wordt gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling. We rekenen af met belemmerende overtuigingen. We verwerken wat onverwerkt is. 

Cunera levert graag Maatwerk. Heb je klachten? We onderzoeken de mogelijke oorzaken en pakken die aan. 
Leefstijl veranderingen kunnen wezenlijke verschillen uitmaken voor gezondheid en welbevinden. Dit werkt beter dan symptoombestrijding. Verbeter de werking van je darmen, je organen, voedingsadvies, supplementen advies, meditatie, mindfulness en adem oefeningen.
Beter slapen…Hoe dan??? Cunera vertelt het je graag. 

U gaat gewicht verliezen. We meten welke aanpak voor nu het beste is om de gevoeligheid van de cellen voor insuline te verbeteren waardoor er overgewicht verloren wordt en de kwaliteit van leven aanzienlijk zal verbeteren. Hoe? Dat leg ik graag uit in een persoonlijk gesprek.

Dit is een energetische behandeling waarbij het brein als het ware opgeschoond wordt. Je ligt op je rug op de behandeltafel terwijl de behandelaar de ‘bars’ met elkaar verbind zodat de energie weer vrij kan stromen. Opgeruimd worden belemmerende overtuigingen die oude patronen in stand houden. Daardoor komt ruimte voor nieuwe dingen.   
http://nld.accessconsciousness.eu/klassen/access-bars/

Werkwijze

Bij onze praktijk werken we vanuit 5 natuurgeneeskundige principes: energie, impuls, drainage, voeding en psyche.

Er komt een energie-uitwisseling tussen cliënt en therapeut. Er worden op fysiek en mentaal nivo impulsen (voetreflex, triggerpoint, gesprek) gegeven waardoor blokkades worden losgemaakt. Hierdoor komen afvalstoffen vrij. Door drainage (massage) worden de vrijgekomen afvalstoffen afgevoerd.
Lichaam en geest zijn nauw verbonden, er is een voordurende wisselwerking. Voeding is uiteraard van bijzonder groot belang voor beide. ''Goede'' voeding is voor iedereen anders.
De psyche kan hardnekkig vasthouden aan overtuigingen die zijn gaan knellen en kan bijvoorbeeld last hebben van een innerlijke criticus of een emotionele blokkade.

Waar wij goed in zijn, is het luisteren naar wat er speelt en verbanden proberen te zien. Vervolgens geven wij terug wat wij horen en hoe wij er tegenaan kijken. Met elkaar maken we een behandelplan. Daar gaan we mee aan de slag, communiceren, masseren, evalueren en stellen eventueel het plan bij... totdat het doel is bereikt.

Onze aandacht is gericht op gezondheid en welbevinden, waarbij erkenning is voor de wisselwerking van lichaam en geest.

De cliënt staat bij ons centraal en er is gelijkwaardigheid tussen cliënt en therapeut. Wij geloven erin dat de cliënt een actieve rol heeft in het voorkomen van ziekte en in de eigen genezing. Wij zijn ondersteunend, onderzoekend, leggen uit en adviseren.

Weten of dit iets voor jou is?

Wil je weten of onze behandelingen wel iets voor je zijn of hoe dit jou gaat helpen? Neem dan contact met ons op, dan maken we een afspraak voor een gratis ontdekkingssessie. Hierin kun je ontdekken wat wij voor jouw klacht kunnen betekenen.

Sluit Menu